SPONTANE JOURNALISTIEKE BRUIDSFOTOGRAFIE

Spontane bruidsfotografie of journalistieke bruidsfotografie

Wat zijn dan precies spontane foto’s? Spontane bruidsfotografie of journalistieke bruidsfotografie. Geef het beestje een naam.. Of juist combineren? Spontane journalistieke bruidsfotografie. Hoe zien jullie dit als bruidspaar?


spontane bruidsfotografie, bruidsfotografie, trouwfotografie


Hoe vaak hoor je om je heen, ik wil graag “spontane trouwfoto’s”


Laat ik het woord spontaan eens opzoeken in het woordenboek;

SPONTAAN;

  • Als je iets meteen, zonder lang nadenken zegt of doet, of als iets daar blijk van geeft
  • Uit een opwelling voortkomend, niet uitgelokt of door een ander teweeggebracht

Spontane bruidsfotografie.

Wat wil je dan precies terug zien? Ben jij spontaan als je niet hoeft te poseren? Ben jij opzoek naar een trouwfotograaf die niet te veel regisseert? Maar hoe maak je als trouwfotograaf dan spontane foto’s? Dat is voor mij iets wat vanzelf gaat. Voorop staat bij mij; heb plezier.. geniet van alle momenten…
Tijdens jullie dag ben ik er bij… maar toch ook weer niet. In die zin.. ik regisseer niets, het enige wat ik doe is dat ik mijn camera vasthoud, ik observeer, blijf kijken, naar iedereen en alles om me heen. (Voor mij persoonlijk is dat ook het ‘journalistieke bruidsfotografie’ gedeelte)

Bruidsfotograaf Twente, first see moment

Tijdens jullie reportage gaat het net even anders.. want vaak zijn we dan met z’n drieën. Maar wat doe ik dan?.. Ik zorg ervoor dat we een gesprek hebben, gezelligheid.. maar eigenlijk doe ik een beroep op jullie humor, jullie liefde voor elkaar. Oprecht nieuwsgierig, ben ik benieuwd welke momenten jullie tijdens de voorbereidingen van jullie trouwdag het meest fantastisch vonden. Zo komen jullie spontane momentjes vanzelf die ik graag vastleg. Als jij dan het resultaat ziet, dan herinner je je waarschijnlijk nog welk gezellig moment dat was. Hoe ‘spontaan’ de foto dan is.. dat is iets wat je zelf invult. Je ziet jezelf terug dat je aan het genieten bent! 

spontane bruidsfotografie door Maureen van Dijk 0652(pp w768 h512) - SPONTANE JOURNALISTIEKE BRUIDSFOTOGRAFIEspontane bruidsfotografie door Maureen van Dijk 0689(pp w768 h512) - SPONTANE JOURNALISTIEKE BRUIDSFOTOGRAFIEspontane bruidsfotografie door Maureen van Dijk 0692(pp w768 h512) - SPONTANE JOURNALISTIEKE BRUIDSFOTOGRAFIE

Journalistieke bruidsfotografie

JOURNALISTIEK;

  • de feiten zo neutraal en objectief mogelijk doorgeven.
  • verslag doen van het nieuws

Hoe vertaal je als bruidsfotograaf een trouwdag?! Alles vastleggen, focussen op elke moment wat er komt, niets regisseren. Vertaal ik journalistieke bruidsfotografie nu net zoals spontane bruidsfotografie? Of zal ik het dan spontane journalistieke bruidsfotografie noemen? Het grappige vind ik dat als ik een ‘journalistieke foto’ terug zie,.. dat ik dan denk! Yes, dit is weer een foto “het is zoals het is” .. een van mijn favoriete uitspraken! Een journalistieke bruidsfoto is voor mij een foto waarin er wel iets gebeurt..maar niet zo zeer een emotie die af te lezen is van het gezicht. Misschien wel meer een handeling, zoals wachten op het moment dat je voor het eerst je bruid ziet. Of bij de voorbereidingen van de bruid dat de bruidsmoeder een armband omdoet. Kortom, op de dag zelf laat ik alles aan jullie over en geniet mee en observeer en leg vast.. “Just the way it is” 😉 

spontane bruidsfotografie door Maureen van Dijk 2045(pp w768 h512) - SPONTANE JOURNALISTIEKE BRUIDSFOTOGRAFIE

Spontane journalistiek bruidsfotografie

Mijn fotografie stijl is het beste te omschrijven als combinatie van journalistiek en spontaan. Op jullie trouwdag ben ik de hele dag gefocust op alles wat er om mij heen gebeurt. Als ik thuis kom .. dan wil ik terugkijken met een  ‘kippenvel’ momentje.. Ken je dat gevoel dat je aanwezig bent bij een concert van je favoriete band? Midden in de menigte staat, de muziek start en dan….komt dat kippenvelmomentje!! Dat omschrijft exact het gevoel wat ik krijg als bruidsfotograaf!!  We er samen van begin tot eind een onvergetelijke dag van. Samen een mooie herinnering vastleggen…dat is mijn passie en word ik heel blij van!

Maureen van Dijk

8 December 2017

Reactie toevoegen...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

ENTHOUSIAST? Let's meet!

Spreekt mijn ongedwongen stijl jullie aan? Laten we gauw kennis maken en klik >> hier << om contact op te nemen. Of laat je gegevens achter in onderstaand formulier.

VERZENDEN

Gelukt! Meestal reageer ik binnen een dag. Geen reactie ontvangen? Check je spambox. Bellen 0683790551 of rechtstreeks mailen mag ook > info@maureenvandijk.nl.Error verzenden contactformulier, probeer het nog eens.